Theaterproject NAS Rotterdam

 

Yes, we hebben groen licht!

 

Samen met theatermaakster en zangeres Wendy Hoogendijk maak ik de komende maanden een theatervoorstelling met bezoekers en vrijwilligers van de Nico Adriaans Stichting, stichting voor dag- en nachtopvang in Rotterdam. Medio februari staan we maar liefst vier keer in het theater met een voorstelling over de liefde. Shakespeares Romeo en Julia wordt gemengd met persoonlijke liefdesverhalen van de spelers, waardoor een uniek en vooral authentiek theaterstuk ontstaat.

Naast de voorstelling maken we een magazine. Dit magazine zal vol komen te staan met portretten van bezoekers van de NAS en samenwerkende partners zoals Stichting Via Kunst, kunstwerken van bezoekers (foto’s, gedichten, tekeningen, schilderijen), een reportage over de voorstelling, geweldige quotes, maar ook willen we (bekende) Rotterdammers/Nederlanders met affiniteit voor het onderwerp aan het woord laten, ludieke acties organiseren en hier verslag van doen, en nog veel meer. Het gaat prachtig worden. Het magazine wordt begin maart gelanceerd en wordt in ieder geval verspreid in de Agniesebuurt in Rotterdam-Noord. Hopelijk volgt hierna meer.


Persbericht

10 oktober 2018, Rotterdam

Na eerdere succesvoorstellingen, ‘Jozef & Petra’ en ‘Mijn Rotterdam’ gaat de theatergroep van de Nico Adriaans Stichting (NAS) weer de vloer op!

De NAS is een stichting voor maatschappelijke opvang in Rotterdam die de meest kwetsbare Rotterdammers opvangt en begeleidt. Bezoekers van de NAS gaan in samenwerking met theatermaakster/zangeres Wendy Hoogendijk en schrijfster/fotografe Eva Kruijs een theatervoorstelling maken. Op 15, 16 en 17 februari 2019 wordt de voorstelling gespeeld op het podium van Studio de Bakkerij aan de Bergweg 283 in Rotterdam. Op 22 februari 2019 wordt de voorstelling gespeeld in theater Islemunda op de Herenwaard 17 in Rotterdam.

Van oktober 2018 tot medio februari 2019 kunnen geïnteresseerde deelnemers van de NAS theaterworkshops volgen en zo leren hun eigen verhaal te gebruiken in het theater. Verhalen krijgen een extra dimensie doordat ze met klassieke toneelteksten tot een verrassende en authentieke voorstelling worden samengesmeed, die toegankelijk is voor een breed publiek.

Deelnemers van de NAS afdelingen zoals Jobs-Score, Via Kunst en de Kookclub Catering, de bewoners van onze huizen en de bezoekers van de dagopvang worden allemaal uitgenodigd om een bijdrage aan het project te leveren. Bijvoorbeeld door het maken van het decor en kostuums, het verzorgen van de catering of uiteraard zelf mee te spelen. Naast de voorstelling zal ook middels een fototentoonstelling in Studio de Bakkerij, een magazine over de NAS en haar mensen, men een goede inkijk krijgen in de leefwereld van de betrokkenen.

Alle ontwikkelingen rondom het theaterproject kunnen worden gevolgd via de Facebookpagina Theatergroep NAS.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam, het Kansfonds en de Nico Adriaans Stichting.

 

Een bijdrage leveren aan de NAS?

De Steunstichting van de NAS zet zich in om bewoners en bezoekers financieel te
ondersteunen bij zaken die de kwaliteit van hun leven een positieve impuls
kunnen geven. Het gaat om zaken als huisraad voor hun woning, een
gebruikte fiets, winterkleding en schoenen. Deze zaken worden gekocht bij
winkels zoals Piek Fijn, de  Kringloop etc. Maar bijvoorbeeld ook tandartskosten om kiespijn te bestrijden worden ondersteund.


Elke donatie is welkom, met de gedachte dat vele kleintjes bij elkaar een groot bedrag
vormen.

Een donatie kunt u doen via:
Steunstichting Nico Adriaans
NL75RABO0328903086Recent bekeken portfolios