Lifestyle/travels

Campertrip Europa


Twee verliefde mensen. Een hond. Een camper.


Op 1 april 2019 start ons avontuur. Dan stappen mijn lief Jos, de hond Boef en ik in onze geweldige camper en beginnen we aan onze rondreis door Europa.

In september 2018 kochten we een oude Fiat Bürstner uit 1998, die we volledig hebben opgeknapt en die we tot ons vertrek al zoveel mogelijk gaan gebruiken voor heel veel proefkampeersessies op de prachtigste plekken in Nederland en België.

We beginnen onze camperreis in Nederland en reizen via België, Frankrijk en Spanje af naar Portugal. Vanuit Portugal rijden we naar Spanje, waar we enige tijd in Andalusië zullen doorbrengen. Hier heb ik vijftien jaar geleden ook een half jaar gewoond en ik kan niet wachten daar weer terug te zijn. Vervolgens klimmen we door Oost-Europa helemaal omhoog naar Scandinavië, waar we ons zullen laten verrassen door de overweldigende landschappen en prachtige natuur.

Hier kun je onze reis volgen.

Het idee om op reis te gaan ontstond al in september 2017. Jos, mijn lief, bracht het idee enthousiast en, zoals alleen hij dat kan ontkrachtte hij direct alle beren op de weg. Hoe langer ik erover nadacht, hoe enthousiaster ik werd. Ja, natuurlijk kunnen we op reis! Toen we na een kampeervakantie in de zomer van 2018 merkten dat we jaloers waren op iedere camper op de camping, was het snel duidelijk: onze reis wordt een campertrip!

Plannen maken en voorbereiden

Fase 1: De camper

Zoals gezegd kochten we een camper uit 1998. Die had wat opknapwerk nodig. Ieder kastje, frontje, stukje hout, en stukje stof hebben we in onze handen gehad en aangepakt. De camper is nu bijna weer zo goed als nieuw en klaar voor de eerste proefkampeersessies. Ons nieuwe huis op wielen. Wij zijn trots.

Fase 2: De hond

Onze lieve hond Boef is niet perse dol op autorijden, dus zijn we direct na aankoop van de camper gestart met trainen. Een nieuw kussen, veel snoepjes, korte ritjes, hysterisch blij doen rondom en in de camper, langere ritjes en nog meer positieve conditionering moet ervoor zorgen dat Boef net zoveel geniet van de campertrip als wij.

Fase 3: Plannen

Wat wordt globaal gezien onze route, hoe lang blijven we maximaal weg, wat zijn per land de regels rondom honden, welke temperaturen moeten we rekening mee houden, wat willen we perse zien, wat moeten we nog leren over de camper en is alles goed geregeld? Plannen zijn we gelukkig erg goed in, we got this!

26-03-2019
Nog maar een paar dagen…

…en dan vertrekken Jos, Boef en ik op een prachtig avontuur. De camper staat helemaal klaar, thuis is alles geregeld en wij kunnen bijna niet wachten tot het zo ver is.

De eerste weken van de trip zullen we doorbrengen in Frankrijk. We doen de kust van Normandië aan, gaan logeren bij wijnboeren op het land en overnachten in natuurparken aan de mooiste wateren. Ik zal hier natuurlijk de foto’s delen.

Waar ik het meest naar uit kijk? De vrijheid die reizen met zich meebrengt en de illusie dat tijd niet bestaat. Zonder wekker wakker worden. Niet op mijn horloge hoeven kijken. Zonder haast. Ongelimiteerd samenzijn met mijn lief en onze heerlijke hond. Mediteren, veel bewegen, buiten zijn, in alle rust schrijven en alles fotograferen wat ik zie aan moois.


Recent bekeken portfolios